Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Diskuze

TRAZODONI HYDROCHLORIDUM

 Kateřina  1.3.2024 12:20

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Odpovědět

Odpověď

Re: Trazodoni hydrochloridum
 Cempírek

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Trazodoni hydrochloridum
 Mariejackova

Prosím o laskavé sdělení- trpím vážnými poruchy spánku, budím se už po dvou-max.3 hod.Zoplpidem mi sice pomůže usnout, za2-3 hod jsem stejně vzhůru a většinou už neusnu.Po poradě s lékařem mi přidal Azohoneurax 75mg, protože se dlouhodobě potýkám i s úzkostmí.Mohu brát Azoneurax ráno, aspoň než se mi upraví spánek nebo večer oba léky najednou?
Kontraindikaci obou léků jsem nikde nenašla.

Děkuji za odpověď a přeji hezké předjarní dny.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Trazodoni hydrochloridum
 Cempírek

Zkuste začít pomalu s citem sportovat. Procházky v přírodě, jízda na kole, jóga, plavání, sauna, to vše jsou velmi příjemné činnosti, které vás unaví a přirozeně prodlouží váš spánek. Také byste měla navštívit jiného (nového) psychiatra, který by vám pomohl pochopit účinky antidepresiv a léků na spaní a třeba najít jinou kombinaci léků, než máte nyní. Dle zdravotního zákona máte možnost využít nezávislé konzultace s druhým lékařem specialistou. Využijte toho. Více hlav více ví.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS